Παρασκευή, Απριλίου 06, 2007

Ο Ύμνος της Αγάπης


Η ερμηνεία της Ανάστασης από την Άσπρη Λέξη

Δεν ξέρω αν η ψυχή μας ανίσταται, ανεβαίνει, υπερβαίνει τα όσα εδώ στη γη την γειώνουν, την προσγειώνουν και την κρατούν σε επαφή με το γήινο και το ανθρώπινο.

Η Ανάσταση του Κυρίου είναι μια μοναδική ευκαιρία, πέραν από τα θρησκευτικά μας πιστεύω, να αναλογιστούμε τι σημαίνει για τον καθένα από εμάς. Όχι μόνο συμβολικά, αλλά πέρα από αυτό και ουσιαστικά.

Η Ανάσταση δείχνει ότι η ψυχή δεν χάνεται μετά την κοίμηση του φυσικού μας σώματος, αλλά θριαμβεύτρια επί του θανάτου, ζει και συνεχίζει να υπάρχει εις τους αιώνας των αιώνων. Δεν έταξε ο Κύριος καλύτερη ζωή ως εκ θαύματος, αλλά έδειξε με τη Θυσία και το Μαρτύριό Του, τον δρόμο προς την Αιωνιότητα.

Χρόνια Πολλά και Καλό Πάσχα σε όλους, με τον Ύμνο της Αγάπης, από τον Πέτρο Γαϊτάνο, στα Θεία Πάθη (2006).


Send this eCard !

7 σχόλια:

Σπύρος είπε...

Ας γίνει η Ανάσταση ου κυρίου μάθημα για όλους. όσο αφορά το θέμα της ψυχική μας εξέλιξης και την διασπαση της ύλης εδω και την μεταφορά της ψυχής άλλού. Ελπίζω ο καθένας να αναστήσει με τον δικό του τρόπο τον εαυτο του. Καλό Πάσχα σε όλους με υγεια !

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα διατηρήσω τις διαφωνίες μου, όπως τις έχω εκφράσει στο δοκίμιο για τη θρησκεία. Ωστόσο, σου εύχομαι ό,τι επιθυμείς.

Marialena είπε...

@ Lockheart: Επίσης, αυτό έχει σημασία, ο καθένας με τον τρόπο του να βαδίζει το μονοπάτι του, μακριά από δόγματα και απολυτότητες! Καλοσώρισες και χρόνια πολλά!

@ Δείμο: Δεν έχω κανένα πρόβλημα με το σκεπτικό σου, άλλωστε υποκειμενική είναι η άποψή μου οπότε, δεν είσαι και υποχρεωμένος να συμπλεύσεις μαζί της. Η ψυχή δεν έχει άναγκη την κοσμική εξουσία περιενδεδυμένη με ιερατικά σύμβολα και αφορισμούς, χώρο χρειάζεται για να αναπνεύσει σε ετούτους τους καιρούς που ζούμε.

Να σαι καλά, σ'ευχαριστώ και ανταποδίδω τις ευχές!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συμφωνώ απολυτως. Να ανασάνουμε θέλουμε και αναζητουμε καθε τρόπο.

ONOMATODOSIA είπε...

οταν τα ματια για παντα κλεισουν...


τελος παντων .καλες γιορτες!

Αναστασία είπε...

Καλή Ανάσταση σε όλους

κι όπως αναστήθηκε ο Χριστός, έτσι να αναστηθεί κάθε

ελπίδα, όνειρο,ανάσα,θέληση που "σταυρώθηκε" άδικα...

panagiota είπε...

Καλη Ανασταση κι απο μενα σε πιστους και μή.
Και Αγαπη στις καρδιες ολων!!!