Τετάρτη, Μαΐου 10, 2006

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ "ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΗ"

...Ο σκοπός μου είναι ο εξής: Τα σωματίδια ύλης που πήρα από το Σύμπαν και που έχουν μπει μέσα στο εργαστήριο του σώματός μου και της ψυχής μου έχω να τα δουλέψω για να γίνουν λίγο καλύτερα. Ώστε, όταν πεθάνω, να μπορέσω να παραδώσω στο Σύμπαν κάποια σωματίδια που είναι λίγο καλύτερα από αυτά που πήρα εγώ. Γιατί, όταν ο καθένας μας το κάνει αυτό, το Σύμπαν θα πάει μπροστά και θα αναπτυχθεί. Κι αυτός είναι ο σκοπός και ο στόχος για τον οποίον εγώ τουλάχιστον πιστεύω πως ήρθα στον κόσμο...

...Το σώμα μας είναι εκείνο που δεν θέλει να ονομαστεί ωραίο σώμα, δεν θέλει να ονομαστεί δυνατό σώμα, δεν θέλει να ονομαστεί ξεχωριστό σώμα, γιατί απλώς είναι ΣΩΜΑ. Αυτό το σώμα πρέπει να ανακαλύψουμε. Γιατί όμως φτάσαμε να έχουμε σώμα που δεν είναι το δικό μας? Επειδή όλος μας ο πολιτισμός καλλιεργεί την ανευθυνότητα...

Κώστας Φωτεινός
Από το βιβλίο "Μεταφυσική Ανάπτυξη" Α΄τόμος

Ο εσωτερικός μας θεραπευτής είναι ο πιο ευγενικός, ο πιο λεπτός, ο πιο ακίνδυνος θεραπευτής για τον καθένα μας. ΄Ομως, για να τον ακούσουμε, χρειάζεται να σωπάσουμε μέσα μας τα κοινωνικά και πολιτιστικά μοντέλα. Αυτή τη σιωπή θα δοκιμάσουμε να εγκαθιδρύσουμε στη διάρκεια του Σαββατοκυριάκου.

Τα "εργαλεία" που θα χρησιμοποιήσουμε είναι: διαλογισμός, θεραπευτικές ασκήσεις, ελάχιστος εσωτερικός χορός, βιώματα για να ξαναμάθουμε να ακούμε τα μηνύματα της υγείας, της φυσικής δύναμης και της γνώσης που υπάρχουν έτσι κι αλλιώς μέσα μας. Επίσης, ζωγραφική, χορός και παραμύθια. Αυτό, όμως, που είναι το πιο σημαντικό είναι η πρόθεσή μας για αλλαγή να είναι αφυπνισμένη και παρούσα για να απογραμματίσουμε παλιές συνήθειες που μας έχουν κουράσει, ώστε να σπάσουμε την αλυσίδα "στρες-απογοήτευση-αρρώστια". Έτσι, το ΣΩΜΑ θα ζει εναρμονισμένο με τον εσωτερικό εαυτό-θεραπευτή και τη ΦΥΣΗ.

13 & 14 Μαϊου 2006
Σάββατο: 11:00 - 19:00
Κυριακή: 12:00 - 18:00

Συντονίζουν: Σόφη Χατζηκοκόλη
Βάσω Μωϋσίδη

σ.σ. Για περισσότερες πληροφορίες για αυτό το σεμινάριο καθώς και για άλλες δραστηριότητες του Καφέ Σχολειού παρακαλώ απευθυνθείτε στο διαδυκτιακό τόπο http://www.cafecole.gr ή στα τηλέφωνα 210-8670424, 210-8661553.

2 σχόλια:

άρχοντας Κώστας είπε...

δεν ξέρω εγώ πάντα ήμουν πολύ καχύποπτος απέναντι σε κάτι τέτοια...

...μπορεί κάποιος που έχει πάει να μας διαφωτίσει;

Marialena είπε...

Από προσωπική πείρα σου λέω πως το συγκεκριμένο, δεν έχει να κάνει με "ύποπτα" και ανεύθυνα σεμινάρια που άλλα σου τάζουν και άλλα αποδεικνύονται να ειναι. Μιλάμε για σοβαρό εκπαιδευτικό οργανισμό με σεβασμό στον άνθρωπο που θα απευθυνθεί για να γνωρίσει τον εαυτό του καλύτερα. Πάντως συμφωνώ και επαυξάνω, θέλει προσοχή στην επιλογή τέτοιων δραστηριοτήτων γενικότερα αν δεν ξέρεις ποιός τα διοργανώνει. Φιλιά, Μ.