Παρασκευή, Μαΐου 26, 2006

Το (μαγικό) βουνό!

Image Hosted by ImageShack.us
Με θέα τη Πεντέλη...

Image Hosted by ImageShack.us
Η Αθήνα στο βάθος

Image Hosted by ImageShack.us
Που να οδηγεί άραγε το ανηφορικό μονοπάτι?

Image Hosted by ImageShack.us
Με τον Αστραπόγιαννο παρέα

Image Hosted by ImageShack.us
Η νότια μεριά του Υμηττού και τα παράλια

Στο βόρειο-δυτικό κομμμάτι του Όρους Αιγάλεω βρίσκεται ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη σε αυτήν την πόλη. Στο πάρκο Νεολαίας του Δήμου Χαϊδαρίου, που αρκετά συχνά πηγαίνω για να περπατήσω και να χαλαρώσω στις πλαγιές του βουνού. Χθες το απόγευμα μετά τη δουλειά πήγα καπάκι εκεί. Η ώρα ήταν 7 παρά και το φως ακόμα έλουζε τη πλάση, χωρίς όμως να πυρακτώνει το χώμα. Έκατσα στο πλάτωμα που βλέπετε σε στάση διαλογισμού και έκλεισα τα μάτια. Η ένταση της ημέρας βγήκε σε χοντρά δάκρυα και κοφτές αναπνοές. Προσπάθησα να αναπνεύσω διαφραγματικά και όλο και περισσότερο χανόμουν στο μέσα μου. Σε λίγο ξάπλωσα κιόλας και άνοιξα τα χέρια μου να εισπνέω καλύτερα. Προσπάθησα να φωνάξω, να εκτονώσω το συναίσθημα. Βγήκαν πολλά μικρά και ένα μεγαλύτερο "Φύγεεεεεεε" που λίγο έλειψε να με αφήσει λυπόθυμη αλλά επειδή ήμουν μόνη μου εκεί, αντιρρήθηκα να το αφήσω να εξελιχθεί σε πραγματική απώλεια αισθήσεων.

Λίγη ώρα αργότερα συνήλθα και περπάτησα τριγύρω τραβώντας και τις φωτογραφίες που βλέπετε με το κινητό μου. Η Αθήνα στο βάθος ήταν ακόμα φωτισμένη από τον απογευματινό ήλιο και φαινόταν μαγευτική από αυτή τη μεριά του βουνού. Όταν ερχόμαστε με την Άρτεμη εδώ κάνουμε τη βόλτα μας τριγύρω και μετά ξεκουραζόμαστε στο πλάτωμα πριν ξανακατεβούμε στην είσοδο. Τώρα το πλάτωμα ήταν το απάγγειό μου μπας και καταφέρω να εκφράσω αυτό που με έπνιγε. Έφυγα καβάλα στο μηχανάκι μου, τον Αστραπόγιαννο κατά πως το αποκαλώ λόγω design. Το βουνό αυτή τη φορά με δέκτηκε με τη μεγαλοσύνη και την απεραντότητά του. Εγώ απλά δεν μπόρεσα να του εμπιστευθώ το άφημά μου... Μ.

15 σχόλια:

Serenity είπε...

Σιγά-σιγά καλή μου θ'αρχίσεις ν'αφήνεσαι :))
Τι όμορφες οι φωτογραφίες που τράβηξες! :))

mario είπε...

Μαριαλένα :)

Marialena είπε...

Καλησπέρα στις όμορφες ψυχές σας!

@ Serenity: Το μέρος αυτό στην άκρη της πόλης είναι ονειρεμένο! Γαλήνη επικρατεί παντού μέσα στο πάρκο. Σ'ευχαριστώ για την ενθάρρυνση, να είσαι καλά, Μ.

@ Μαριώ: Τι κάνεις γλυκειά μου? Ελπίζω να υπάρχει φως στη ψυχή σου και αγάπη, πολλή αγάπη... σε φιλώ, Μ.

raffinata είπε...

τι ήθελες/θέλεις να φύγει;

Marialena είπε...

Καλησπέρα Μαράκι μου! Η καταδυνάστευση των λογικοποιήσεων/περιορισμών που πηγάζουν από το σύνδρομο του "καλού παιδιού". Τώρα καταλαβαίνω πως με εμποδίζουν από το να είμαι πραγματικά ευτυχισμένη... αλλά δε βγαίνουν μια και έξω, θέλει δουλειά το θέμα.

raffinata είπε...

μήπως να μην το πολεμούσες τόσο; λέω εγώ τώρα...
Φιλιά ;)

Marialena είπε...

Μια άποψη είναι και αυτή από τη μεριά σου και τη σέβομαι, αλλά και τόσα χρόνια τι κατάλαβα που δεν το έκανα? Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα (και στη μέση εγώ να μην ξέρω που πάνε τα 10). Καλημέρες όμορφες, ηλιόλουστες Μαρία μου!

nimbus είπε...

όμορφη περιγραφή...
υπέροχες φωτογραφίες...
καλησπέρα...

Μαύρος Γάτος είπε...

Αααααα! Αυτό ήταν το αγαπημένο μου μερος, ΄'οταν έμενα στο Χαϊδάρ'!!!!!

Εγώ βέβαια πήγαινα με το πδήλατο.. άκου Αστραπόγιαννος LOL

Σ;))))))))))

mario είπε...

είπα να μην σχολιάσω το όνομα της μηχανής σου αλλά ο γάτος δεν άντεξε.
βρε Μαριαλένα.. αστραπόγιαννος?
λολ

Marialena είπε...

Καλημέρες μεταμεσονύκτιες!
@ Μαύρος Γάτος και Μαριώ: Το "Αστραπόγιαννος" προέκυψε ότι το μηχανάκι αυτό από τη μάνα του είναι μέσα στη τρελλή χαρά με τους κεραυνούς στη μουτσούνα του αφενώς και αφετέρου γιατί άνηκε αρχικά στον αδελφό μου Γιάννη, μέχρι που μου το έδωσε και πήρε το δικό μου... Καταλάβατε πουλάκια μου τώρα??? LOL! (απ' τη ζήλεια σας τα λέτε αυτά παλιόπαιδα... αχ!)

@ Nimbus: καλοσώρισες και σε αυτήν την σελίδα μας, σ'ευχαριστώ για την καλή σου διάθεση, φιλιά, Μ.

Marialena είπε...

Αααα, να το πω τώρα που το θυμήθηκα! Δε μου λέτε εσείς οι υπόλοιποι της παρέας των Ανωνύμων, κανένα ποστάκι δεν θα δούμε και από την αφεντιά σας??? Μόνο βολτίτσες κόβετε? Για βάλτε την έμπνευσή σας παρακαλώ και άλλη τόση όρεξη και γράφετε και δω μην μαραζώσει το καημενούλι αδειανό και καταφρονεμένο! Για να βλέπω κίνητρο, εν, δυό, πάμε...! Μ.

Ανώνυμος είπε...

I love your website. It has a lot of great pictures and is very informative.
»

Ανώνυμος είπε...

Hi! Just want to say what a nice site. Bye, see you soon.
»

Ανώνυμος είπε...

Great site lots of usefull infomation here.
»