Δευτέρα, Ιουλίου 21, 2008

Green ProjectΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Έτους Διαπολιτισμικού Διαλόγου και με την ευγενική στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, η συντονιστική ομάδα της πρωτοβουλίας "Green Project: Αθήνα - Πεκίνο 2008 από τους δρόμους του μεταξιού στους δρόμους της ενέργειας" έχει την τιμή να σας προσκαλέσει την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008 και ώρα 12 το μεσημέρι, σε συνέντευξη τύπου την οποία θα παραχωρήσει στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας 8, 105 57 Αθήνα.

Πληροφορίες: 210-3278911

Το Green Project (GP) αποτελεί εθελοντική πρωτοβουλία μιας ομάδας 73 επιστημόνων και καλλιτεχνών, με στόχο την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Η ομάδα πληρώματος του GP θα πραγματοποιήσει ένα "πράσινο οδοιπορικό" 11.121 χλμ από την Αθήνα στο Πεκίνο, το 2008, με οχήματα τεχνολογίας περιορισμού εκπομπών CO2. Στα ίχνη των αλλοτινών "δρόμων του μεταξιού" θα αναζητηθεί η συμβολική διαδρομή που σήμερα οριοθετείται από το εμπόριο ενέργειας, με στόχο την ανάδειξη της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής και την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αξιοποιόντας τη τέχνη της φωτογραφίας, της video art, του ντοκυμαντέρ, των ηχητικών εγκαταστάσεων, της ζωγραφικής και της αρχιτεκτονικής.

Το GP τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού της Ελλάδας και του Δήμου Αθηναίων. Έχει την ευγενική υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας της Ελλάδας. Χορηγοί είναι η Τράπεζα της Ελλάδος και ο Διαχειριστής του Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ) Α.Ε.

Link: Greenproject.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: