Σάββατο, Απριλίου 05, 2008

85ο σκακιστικό open Αμπελοκήπων (round 6)

μπορεί να κουράσω λίγο τους συνοδοιπόρους και φίλους αλλά επειδή γνωρίζετε οτι πήρα μέρος πρόσφατα στο πιό πάνω τουρνουα (η Παναγιώτα νομίζω πρώτη) ,σκέφτηκα με αφορμή μιά συναρπαστική μου παρτίδα να εκθέσω τον τρόπο που μπορεί να σκέφεται πάνω στο παιχνίδι ένας σκακιστής και το πως νοιώθει.
ελπίζω να μην κουράσουν οι μακροσκελείς περιγραφές αλλά θεωρώ ότι είναι απαραίτητες ωστε να προσδώσουν το κλίμα. Οπως και τα διαγράμματα της σκακιέρας ωστε να μπορέσετε να παρακολουθήσετε καλύτερα τη σκακιστική μάχη. Οσοι έχουν δική τους σκακιέρα μπορούν να την αναπαραστήσουν ζωντανά στο σπίτι.
Οσοι έχουν απορίες με τους συμβολισμούς και τους κανονισμούς μη διστάσουν να με ρωτήσουν:-)
Ιδού λοιπόν!

καιρός να μιλήσουμε λίγο για σκάκι.

Τελευταία συμμετείχα στο 85ο Τουρνουά Αμπελοκήπων, ένα από τα δυνατά τουρνουά που διοργανώνει συχνά πυκνά ο Σύλλογός μου. Δεν έχω τύχη αλλά τίποτα δεν αντικαθιστά την ικανοποίηση και την ένταση μιάς δυνατής πολύωρης παρτίδας με ζωντανό αντίπαλο, σε αντιπαραβολή με τις παρτίδες που παίζω real time στο ιντερνετ αλλά και με το πρόγραμμα ¨-(
Χαμηλό το ranking μου (ELO το λενε στη σκακιστική γλώσσα) αλλά δεν πουλάω σε κανέναν φτηνά το τομάρι μου, και τελικά πάντα καταφέρνω να μαζέψω γύρω στους δύο πόντους σε επτά παιχνίδια (γύρους) που διαρκούν οι αγώνες.

Σε αυτό το τουρνουά ήμουνα λίγο άτυχος.
Είχαν περάσει τρείς γύροι χωρίς να κάνω νίκη. Πολύ δύσκολο έτσι ή αλλιώς αφού κατά τεκμήριο κληρώνεσαι με δυνατότερους από σένα αντιπάλους στο ξεκίνημα. Τέταρτος γύρος, Τετάρτη και αναγκάζομαι να μεταφέρω τον Πατερα την ίδια μέρα εσπευσμένα με λοίμωξη αναπνευστικού, στο Νοσοκομείο, γεγονός που επιβαρύνθηκε από την ήδη επιβαρυμένη κατάστασή του. Ειδοποιώ και χάνω το παιχνίδι στα χαρτιά.
Σάββατο 5ος γύρος και κάνω μιά εύκολη ισοπαλία, την οποία μου την πρότεινε μάλιστα ο αντίπαλός μου ο οποίος όπως αποδέιχτηκε βιαζόταν να φύγει, και εγώ δεν του χάλασα το χατήρι.
Επόμενη Τετάρτη και αυτή τη φορά είμαι παρών, ψυχικα έτοιμος, αφού ο Πατέρας είχε ήδη πάρει εξητίριο, αλλά και αποφασισμένος να παίξω πλέον το σκάκι που ξέρω αφού από εδώ και μπρος οι αντίπαλοι θα ήταν στα μέτρα μου, και...ότι βγεί.

Ο αντίπαλος αργεί γύρω στα δέκα λέπτα και εγώ έχω ήδη ξεκινήσει το χρονόμετρο (Δύο ώρες ανα πάιχτη και 30 δευτ. κέρδος χρόνου ανα κίνηση. αυτό σημαίνει απλά ότι, αν απαντήσεις σε λιγότερο από 30 δευτ/πτα κερδίζεις χρόνο, καινοτομία που είχα εισαγάγει ο αείμνηστος Φισερ).
Ερχεται, δίνουμε τα χέρια και ξεκινάμε. Δεν αργώ να δοκιμάσω μιά έκπληξη. !! Ο αντίπαλος μου παίζει σαν...αυτόματο. Εννοώ ότι απαντάει στιγμιαία, όχι μόνο στις πρώτες 8-10 κινήσεις αλλά σε όλη την παρτίδα, και δεν παίζει άσχημα!! Απλά έχει εξοικειωθεί στο γρήγορο παιχνίδι (rapid game ή blitz, όπως λέγεται στη σκακιστική γλώσσα), και δεν μπαίνει στον κόπο να σκεφτεί περισσότερο. Θα του αρκούσε παρτίδα 15 λεπτών το πολύ!!. Αξιοσημείωτο είναι δε, ότι το περισσότερο που σκέφτηκε σε κάποιες κινήσεις (εκεί που ζόρισαν τα πράγματα, για αυτόν), ήταν το πολύ 45 δευ/πτα έως ένα λεπτό!!
Το γεγονός αυτό αποτελεί παγίδα πολλές φορές γιατί μπορεί να σε συμπαρασύρει και σένα σε γρήγορες ανταπαντήσεις και να υποπέσεις σε λάθη και ανακρίβειες. Κλέινω το μυαλό μου, θεωρώ ότι παίζω με computer και αφοσιώνομαι στις δικές μου απαντήσεις και στη δική μου διαχέιρηση χρόνου. Οπως καταλαβαίνει κάποιος πολύ σύντομα, ο αντίπαλος μου υπερκάλυψε την διαφορά χρόνου και στο τέλος μετα βίας έπεσε κάτω από τις δύο ώρες :-)))
Φυσικά περιτό να πούμε ότι δεν έκανε καν το κόπο να γράφει τις κινήσεις στο δικό του παρτιδόφυλλο.
Ανοίγουμε λοιπόν σκακιέρες και όσο μπορώ καλύτερα περιγράφω.

ΛΕΥΚΑ Μίτζαλης Νικόλαος- ΜΑΥΡΑ Σάκης
(Αμυνα Caro Can-
Advanced Variation)

1.e4 c6 2.d4 d5 3.e5
συνήθως στο e4 απαντάω με c6 που είναι η τυπική αρχή για την άμυνα Caro Can. Ανοιγμα που δίνει πολλες δυνατότητες για διαφορετικόυ τύπου παιχνίδια κλειστα ή ανοικτά αλλά το κυριότερο πολλές καλές δυνατότητες για αυτόν που παίζει με τα μαύρα. Με το e5 ο αντίπαλος προσπαθεί να κλείσει από νωρίς το κέντρο και όποτε γίνεται αυτό συνήθως απαντάω με Bf5 δηλαδή άμεσα βγάλσιμο του αξιωματικόυ πίσω από τις σκληρές πιονοδομές.
3....Bf5 4.Bd3
αυτόματη απάντηση που δέιχνει χαρακτηριστκό του παίχτη όπως προείπα που παίζει rapid games και αρέσκεται στις γρήγορες αλλαγές. Αυτό πρέπει να το κρατήσω στο νου μου από εδώ και μπρος ώστε όποιες αλλαγές παρουσιάζονται να μου δίνουν πλεονέκτημα μέλλουσας θέσης. Εδώ λοιπόν αν αλλάξω πάνω στη θέση του Αξιωματικού του, βγάζει άμεσα την Βασίλισσά του στο κέντρο και δεν το θέλω τόσο νωρίς.
4....g6 5.Bxf5 gxf5 6.f4 e6


Εκτη κίνηση και οι αλλαγές έγιναν όπως τις ήθελα. Εχει δημιουργηθεί μιά σκληρή πιονοδομή στο κέντρο εκατέρωθεν, και τι έχω? Εχω μία ανοικτή g στήλη και δύο μαυροτετράγωνες διαγώνιες ανοικτές επίσης για την Βασίλισσά μου και τον Αξιωματικό για άμεση ανάπτυξη. Αυτή η θέση ουσιαστικό είναι ένα πρώιμο μοτίβο πάνω στο οποίο παίχτηκε όλο το παιχνίδι (λίγο πολύ έτσι γίνεται σε κάθε παρτίδα, με εξαίρεση παρτίδες σπάνιας ομορφιάς όπου κάποιος από τους αντιπάλους αποφασίζει να βάλει φωτιά στη σκακιέρα ανοίγοντας με αλλαγές ή καινοτομίες, υπερβολικά τη θέση)
7.Nf3 Nd7 8.Be3...
κλασσικές κινήσεις ανάπτυξης. Μετά από την κεντροποίηση του Ιππου μου στο d7 είχα δύο επιλογές για τις οποίες σκέφτηκα αρκετά. Η Να παίξω f6, ή να επιχειρήσω διάσπαση πλαγίως στην πιονοδομή με c6. Αποφάσισα το δέυτερο γιατί το πρώτο θα επέτρεπε την έξοδο διαγωνίως της αντίπαλης Βασίλισσας με σαχ (Qh5+)
8...c6 9.c3 Qb6 10.Qe2 Be7
εδώ απλά ανάπτυξα τον Αξιωματικό μου ουσιαστικά περιμένοτας τον αντίπαλο. Επαιξε ροκέ
11.Ο-Ο...
ενώ θα μπορούσε να συνεχίσει με αλλαγές πάνω στο c5, δίνοντας άλλους δρόμους στην παρτίδα. Και εδώ όμως φάνηκε πού τον οδήγησε ο γρήγορος τρόπος σκέψης. Το ροκέ δεν είναι λάθος αλλά πολύ αναμενόμενο στην παρούσα φάση, παραχωρώντας και σημαντικό tempo στο άλλον.
11...f6 12.Rc1...

Ολα συνεχίζονται όπως έχουν προκαθοριστεί. Eπαιξα τελικά και το f6, αλλά τώρα πρέπει και εγώ να κάνω το μεγάλο μου ροκέ, μεταφέροντας το βάρος της επίθεσής μου στη στήλη g, ενώ είναι φανερό ότι ο λευκός θα πιέσει στην άλλη πλευρά με αντιπαιχνίδι στην στήλη c που θα τοποθετηθεί ο βασιλιάς μου μετά το μεγάλο ροκέ. Ετσι γίνεται Πάντα όταν γίνονται αντίθετα ροκέ. Το παιχνίδι αποκτάει άγρια ομορφιά ανοικτό ή κλειστό και οι δύο αντίπαλες παρατάξεις είναι καταδικασμένες να επιτεθούν ο ένας εναντιόν του άλλου βασιλιά (και όποιος έχει το tempo-ρυθμό του παιχνιδιού κερδίζει)
12...c4 13.Na3 Nh6

Προσπάθησα να κλείσω τη θέση στη c κάθετο ενώ ο αντίπαλος τοποθετώντας τον Ιππο του στην άσχημη θέση a3 θέλει να ενεργοποιήσει γρήγορα και τον δεύτερο Πύργο του. (εδώ που τα λέμε δεν έχει και κατι καλύτερο να κάνει στην παρούσα φάση. Αντιθέτως εγώ με το Nh6 ελευθερώνω την g κάθετο κατά το αρχικό σχέδιο που κοιτάει πλέον στον αντίπαλο Βασιλιά.
14.h3 Nf7 15.Rcb1
Πολύ σωστά ο αντίπαλός μου φέρνει και τον δέυτερο πύργο του μπροστά από την Βασίλισσά μου η οποία θα αναγκαστεί να κρυφτεί αν απελευθερωθεί κάποια κάθετος μπροστά της. Πράγμα το οποίο πρέπει πάσει θυσία να καθυστερήσω. Στην πραγματικότητά όμως το μυαλό μου και Βασίλισσά μου κοιτάνε από την άλλη πλευρά προς αντίπαλο Βασιλιά, γεγονός που μου έδωσε την νίκη, αλλά απο την άλλη μεριά παρ'ολίγον να χάσω.κρίνω ότι η ώρα έφτασε και επιχειρώ να αποσυμφορήσω το κέντρο. Στίς σκακιστικές παρτίδες πάντα φτα΄νει η ώρα της κρίσεως που αρχίζουν οι απανωτές αλλαγές και χτυπήματα και τότε φαίνεται ποιός έχει στήσει καλύτερα τα πλάνα του και έχει μετρήσει καλύτερα.
15...fxe5 16.fxe5 Rg8 (ο πύργος μου στη θέση επίθεσής του) 17.Nc2 O-O-O
οσο περνούσε ο χρόνος άρχιζα και αμφέβαλα για την χρησιμότητα του να κάνω ροκέ ή όχι. Εξ 'άλλου δεν είναι και υποχρεωτική κίνηση στο σκάκι. Στην ουσία πρόκειται διπλή κίνηση που φέρνει τον βασιλιά σε ασφαλή γωνία και τον πύργο από την γωνία κατ'ευθείαν μέσα στο παιχνίδι.ίσως η απλή και πιό συντηρητική κίνηση μου Rc8 να υποστήριζε άμεσα την c κάθετο άφηνε όμως το βασιλιά μου στο κέντρο και εγώ ήθελα να φέρω και τους δύο πύργους απέναντι από τον αντίπαλο βασιλιά στον οποίον στοχέυω από την αρχή της παρτίδας και από την στιγμή που ανοίχτηκε η g κάθετος. Το τελευταίο έγειρε την πλαστιγγα υπέρ του πιό ακραίου μεγάλου ροκέ!
18.b3!!
ουσιαστικά ο αντίπαλος ξεκινάει πρώτος τις εχθροπραξίες επικεντρωμένος και αυτός στο δικό του σχέδιο, και εκμεταλλευόμενος άμεσα την αδύναμη θέση του βασιλιά και της βασίλισσάς μου.
18...Qc6 19.bxc4 dxc4 20.Nce1 Bg5

με την κίνηση αυτή προκαλώ τον αντίπαλο εγώ τώρα για αλλαγές ώστε να εξασθενήσω τις αμυντικές γραμμές του. Εξακολουθώ όμως να μην μετράω όσο σοβαρά πρέπει τον κίνδυνο .
21.Bxg5 Nxg5 22.Nxg5 Rxg5 23.Rb2


το σημείο που έφτασε η μάχη είναι εξαιρετικά κρίσιμο.
τι έχουμε λοιπόν. Εναντιόν μου μία επαπειλούμενη επίθεση του αντιπάλου πάνω στην χαλαρή μου άμυνα του Βασιλιά μου με την Βασίλισσα μπροστά του, από το ζευγάρι των Πύργων. (στήλες b και c) . Εγώ από την μεριά μου μέσω της καθέτου και μετά από τις τελευταίες αλλαγές έχω εδραιώσει την κυριαρχία επί της g καθέτου, όπως αυτή άνοιξε από την αρχή, και σε συνδυασμό με την λευκή μεγάλη διαγώνιο που κυριαρχεί η Βασίλισσά μου απειλώ με μάτ πάνω στο αντίπλο πιονάκι στο g2 (αν με κάποιο τρόπο μπορούσε να απομακρυνθεί η αντίπαλη Βασίλισσα από την δεύτερη οριζόντιο αλλά και το Αλογο από την πρώτη). Φαίνονται πολλά? Οχι για την σκακιστική στρατηγική!! Γιατί μένοντας συγκεντρωμένος στο σχέδιο αυτό, μπορεί, ακόμα και κατόπιν θυσίας να υποχρεώσεις τον αντίπαλο να μην μπορεί πλέον να υποστηρίξει το συγκεκριμένο τετράγωνο (g2). Και τότε απλά κερδίζεις το παιχνίδι.
Υπάρχει και ένα άλλο αδύνατο σημείο στα μετόπισθεν των αντίπαλων γραμμών. Το πιόνι c3, που μπορώ άμεσα να απειλήσω με Rg3, οπότε υπερφορτώνεται η αντίπαλη Βασίλισσα σε καθαρά αμυντικές υποστηρίξεις στο g2 και στο c3 (πλησίασμα του στόχου).
Ας δούμε πώς μπορούσε να εξελιχθεί το παιχνίδι αν έπαιζα Rg3
23...Rg3 24.Rab1 Nb6 25.Qd2 Qe4 (άμεση επίθεση με tempo) 26.Rb5 Rdg8
και με την πιο κάτω θέση ουσιαστικά η νίκη μου, ήταν θέμα χρόνου.εγώ όμως αντί να παίξω έτσι, απλά παρατείνω την ευαίσθητη θέση , την παρτίδα αλλά και την αγωνία μου.
23...Rdg8 24.Rab1 διπλώνει φυσικά τους πύργους του
24...b6
παίζω την κίνηση εντελώς αυτόματα και για πρώτη φορά στο παιχνίδι δεν σκέφτηκα πολύ και σε βάθος. το σκάκι σε αγώνες δεν σε συγχωρεί και αμέσως μπαίνω σε περιπέτειες. Τι πιό φυσικό να παίξω Nb6 που υποστηρίζει και το c4 και ουσιαστικά κλείνει και την b κάθετο. Ο αντίπαλος απαντάει
25.Rb4!! ...
και αυτόματα συνειδητοποιώ το άμεσο πρόβλημά μου που απαιτεί λύση αλλιώς χάνομαι (και είναι κρίμα)
Ο αντίπαλος αποκτά δικαίωμα στην άμεση απειλή Rxc4 που σουβλίζει θανατηφόρα την βασίλισσά μου. !!Αυτό σημαίνει δύο πράγματα που πρέπει να γίνουν άμεσα. Η να βγάλω από την ευθυγράμμιση Βασιλιά και Βασίλισσα ή να υποστηρίξω έστω και καθυστερημένα το πιόνι στο c4. Σε κάθε περίπτωση χάνω πιόνι, γιατί υπάρχει και η οπισθοφυλακή υποστήριξης της αντιπαλης βασίλισσας στο e2. (από εκεί που ήταν υπερφορτωμένη, μεταμορφώθηκε με επιθετικές βλέψεις) .
Σκέφτομαι πολύ! Βασικά ποιό στρατιώτη να δώσω, αυτόν στο c4, ή τον άλλον στο b5 μετά από κίνηση εικονικής υποστήριξης b7-b5.? Ο αντίπαλος έχει φοβερό tempo επιθεσης και εγώ σκέφτομαι οτι η μόνη μου ελπίδα είναι με κάποιο τρόπο να τον καθυστερήσω ώστε να εξαπολύσω κατ'ευθέιαν αυτή την επίθεση πάνω στο g2 τετράγωνο και στον αντίπαλο βασιλιά πριν πάμε σε finale με πιόνι λιγότερο (συνήθως χαμένο). Η ώρα περνάει. Κοιτάζω το ρολόι. Το αυτόματο (αντίπαλος μου) δεν έχει ξοδέψει σχεδόν καθόλου χρόνο. Εμένα μου μένουν κάτω από 40 λεπτά. Ξαφνικά κρίνω ότι το πιόνι στο c4 είναι περισσότερο σημαντικό αφού εμποδίζει κατά κάποιο τρόπο έστω και προσωρινά την επιθετική εισβολή προς την μεριά του βασιλιά μου της αντίπαλης βασίλισσας.
25...b5 26.Rxb5 Rg3 (αυτό που έπρεπε να κάνω από την αρχή)
27.Qb2!!
το περίμενα !! Θανατηφόρο τρίπλωμα πάνω στην κάθετο με δύο πύργους και την Βασίλισσα εναντίον του Βασιλιά μου.ο αντίπαλος πρέπει να άρχισε να αισθάνεται σιγουριά για το παιχνίδι. Ψαχνω και ψάχνω την θέση! Ο λευκός έχει μεταφέρει όλο το βάρος της επίθεσής του προς το βασιλιά μου πάνω σε μιά κάθετο και ετοιμάζεται να με ρίξει στο καναβάτσο. Γιά μένα στην άκρη του τούνελ υπάρχει ακόμα το ματ και η απειλή στο g2 , αρκεί να βρώ το χρόνο και την παρά πάνω κίνηση να το κάνω, γιατί η άμυνα του αντιπάλου σε αυτή την πλευρά μοιάζει ακόμα πιό ευάλωτη!
Υπάρχει μιά έσχατη αρχή στη στρατηγική του σκακιού. " Προστατεύουμε βέβαια πάντα το βασιλιά μας από τις αντίπαλες βολές, αλλά.... παίζει και ο βασιλιάς!!"
27...Kd8
αδιαφορώ και απλά φεύγω!! Αν θέλει να κυνηγήσει τον βασιλιά μου ας το κάνει αλλά θα του κοστίσει χρόνο και αυτό ακριβώς είναι αυτό που θέλω!!
Γιά πρώτη φορά το "αυτόματο" καθυστερέι και σκέφτεται αρκετά. Σιγουρεύομαι ότι δεν περίμενε αυτή την απλή κίνηση (πράγμα που μου επιβεβαίωσε μετά το τέλος της παρτίδας). Στην πραγματικότητα δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει από αυτό που έκανε δηλαδή να επανέλθει στην απειλή του c4 αλλά ο χρόνος πλέον είναι δικός μου.
28.Rb4 Ke7
γιά ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια
29.Kh2?
κίνηση που ομολογουμένως δεν κατάλαβα, τότε αλλά τώρα καταλαβαίνω ότι ο αντίπαλος περίμενε τη μοίρα του.
29....f4
επι τέλους δράση και με tempo δικό μου!!


30.Qe2
σπασμωδικά προσπαθεί να φέρει την βασιλισσά του από την άλλη πλευρά αλλά δεν έχει τώρα τον κατάλληλο χρόνο για να το κάνει
30...Rxc3
ισοφαρίζω και το χαμένο πιόνι μου
31.Qf2 Qe4
μαζική αμείλικτη επίθεση προς τον αντίπαλο βασιλιά και με ταυτοχρονη απειλή του d4
32.Qh4+ (σαχ) σπασμωδική απειλή!
32...Kf7 33.Nf3??...
το μοιραίο λάθος!! Δείγμα του πανικού προσπάθησε σαν έσχατο όπλο να ενεργοποιήσει το παθητικό του άλογο που βρισκόταν σαν να κοιμόταν σε ολόκληρη την πορεία της μάχης. Αμέσως όμως το χτύπημα είναι τελειωτικό και οριστικό.

μόλις έπαιξε την κίνηση πιάνω ένα αδιόρατο κόυνημα του κεφαλιού του δεξιά και αριστερά, δέιγμα της απογοήτευσης. Δεν χάνω την ευκαιρία και δίνω το όμορφο knock out!!
33...Rxf3 (τι κρίμα που πέθανε τόσο νωρίς!!)
η κίνηση αυτή λέγεται ψευδοθυσία διαφοράς
34.gxf3 Qe2+

και ο αντίπαλος μου δίνει το χέρι εγκαταλείποντας γιατί επί τέλους το πολυπόθητο ματ στο g2 είναι αναπόφευκτο:-)

Βγαίνοντας μου είπε πόσο ευχαριστήθηκε το παιχνίδι και ότι έκανε λάθος που δεν το έγραψε ώστε να την κοιτάξει ήσυχα στο σπίτι. Του είπα δεν πειράζει και του υποσχέθηκα να του τη φέρω φωτοτυπημένη στον επόμενο τελευταίο γύρο.
Με ευχαρίστησε και χωρίσαμε.

Για την ιστορία να πω ότι κέρδισα με μία πειστική νίκη και στον τελευταίο γύρο, μαζεύοντας συνολικά 2,5 βαθμούς.

Το "αυτόματο" Μιτζάλης επαιξε στην διπλανή σκακιέρα με τον παίχτη που δύο γύρους πριν μου είχε ζητήσει ισοπαλία, παίζοντας το ίδιο γρήγορα χωρίς να γράφει σε περτιδόφυλλο, και κέρδισε σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά... μικρή σημασία νομίζω ότι έχει το γεγονός, πέραν του ότι άφησε ένα γλυκόπικρο μειδίαμα στο πρόσωπό μου:-)

3 σχόλια:

panagiota είπε...

Συνοδοιπόρε Σάκη με όλα αυτά που διάβασα με πήγες σε άλλους κόσμους, άγνωστους, μιας και δεν ξέρω σκάκι.
(Λες να μάθω τώρα στα γεράματα?)
Πάντως εσύ όρμα ακάθεκτος στο άθλημα και εύχομαι πάντα το καλύτερο στις αναμετρήσεις!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Παναγιώτα μου χάιρομαι πραγματικά που είχες την υπομονή να διαβάσεις μέχρι το τέλος¨-)
Πάντως πότε δεν είναι αργά να πάρεις μερικά στοιχεία από το παιχνίδι έτσι για να καταλάβεις την γοητεία του.
Σε φιλώ

panagiota είπε...

Σάκη μου όταν κάτι το αρχίζω πρέπει πάντα να το τελειώσω.Κάτι τις θα μου δώσει.Αλλωστε διακρίνομαι από την υπομονή και την επιμονή του ζωδίου μου!Γι αυτό τίποτα δεν αφήνω στην μέση...
Καλό απόγευμα να έχεις!