Πέμπτη, Αυγούστου 14, 2008

Θαλάσσιοι Φύλακες



Συγχωρήστε μου αγαπητοί φίλοι μια ανάρτηση λίγο ξένη προς το ύφος και το αντικείμενο του μπλόγκ, όμως έφτιαξα ένα βιντεάκι προς τιμή κάποιων από τους συνανθρώπους μας που ΄"ζορίζονται" όσο και οι υπόλοιποι από εμάς μέσα στην ζοφερή νεοελληνική πραγματικότητα και με το δικό τους τρόπο συνεισφέρουν και αυτοί στη φύλαξη των κοινών (και της δημοκρατίας μας) και παραμένουν ΑΝΩΝΥΜΟΙ και, τελευταίως, αρκετά ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΚΟΙ.
Παρακάλω, μην με χαρακτηρίσετε αδίκως, πιλάφι, στρατόκαυλο, φασίστα,κλπ γιατί δεν γνωρίζετε λεπτομέρειες των στοιχείων της ζωής μου που με αντιδιαστέλλουν εντελώς με τέτοια στερεότυπα.
Φτιάχνοντας αυτό το βίντεο δεν είχα στο μυαλό, ναυάρχους και υπουργούς αλλά τα ναυτάκια και το κόσμο που τον "πίνει" μακρυά από την οικογέννειά του καλοκαιριάτικα για να είναι αυτό που υποννοεί αυτό το βίντεο (θαλάσσια ισχύς της Ελλάδας) πραγματικότητα.
Περιμένω σχόλια (οποιαδήποτε).

6 σχόλια:

Marialena είπε...

Αγαπητέ μας φίλε Ενικολό, μην απολογείσαι για τις ευαισθησίες σου προς τους φύλακες άγγελους της θάλασσας που βάζεις, γιατί αν θεωρούσαμε δεδομένο ότι εμείς ζούμε τη ζωή μας ενώ κάποιοι άλλοι στέκουν άγρυπνοι φρουροί των συνόρων και των πελάγων μας, θα ήταν άδικο για εκείνους.

Όποιος τολμήσει να σε αποκαλέσει με επιτιμητικά για τις Ένοπλες Δυνάμεις επίθετα, θα με βρει και εμένα απέναντί του καθώτι θεωρώ τιμή όταν ένας άνθρωπος υπηρετεί τη πατρίδα του με ευσυνειδησία και αίσθημα ευθύνης προς το κοινωνικό σύνολο.

Όσοι αφιερώνουν τη ζωή τους στις Ένοπλες Δυνάμεις, δεν είναι ούτε βολεψάκιδες, ούτε ψυχάκιδες που δεν έχουν τι άλλο να κάνουν στη ζωή τους και γίνονται αξιωματικοί.

Έιναι άνθρωποι με πιστεύω και ιδανικά και διαλέγουν τον δύσκολο δρόμο της προσωπικής αυτοθυσίας κάποιες φορές για αυτό που κάποιοι χλευάζουν και ειρωνεύονται και καίνε την ελληνική σημαία για μαγκιά.

Θα είχα γίνει και εγώ πιθανόν στρατιωτικός αν ένα πρόβλημα υγείας με εμπόδιζε τότε, ακολουθώντας τα χνάρια των γονιών μου...

Καλό Δεκαπενταύγουστο γιορτάζει η Παναγιά, η Προστάτιδα των Ενόπλων Δυνάμεων!

enikolo είπε...

Μαριαλένα μου χάρηκα πολύ όταν είδα (ύστερα από αρκετό καιρό) και ένα θετικό σχόλιο.
Δυστυχώς , λίγο μετά διαβασα στο you tube (όπου ανάρτησα αρχικά το βίντεο) το παρακάτω σχόλιο από τον αδερφό μου τον 4ο κουτάβη : "ειρήνη κι αφοπλισμός, πιλάφια!
peace and disarm, m.f. 's! "
Τέλος πάντων, το να σέβεσαι όλες τις οπτικές γωνίες πάντα το εστερνιζόμουν, απλά τελευταία γίνεται ολοένα και πιο κουραστικό.

ώρα του τέλους είπε...

Ναι είναι πολύ άδικο για τα παιδιά αυτά που βρίσκονται μακριά από τους δικούς τους ανθρώπους!!

Marialena είπε...

Ο αδελφός σου προφανώς ανήρτησε ένα σχόλιο με σκοπτικό χαρακτήρα, άλλωστε η ειρήνη και ο αφοπλισμός είναι από τις Θερμοπύλες που διαφυλάσσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις μας.

Όμως, για ποιά ειρήνη και αφοπλισμό μιλάμε όταν ανήμερα της Παναγίας, οι Ιταλοί τορπίλισαν την φρεγάτα ΈΛΛΗ στην Τήνο?

Μακάρι να μην χρειαζόταν ο στρατός σε μια χώρα, αλλά οι ισορροπίες του τρόμου είναι πολύ ευαίσθητες!

Τους χαιρετισμούς μου στον αδελφό σου!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Νικολό
Μαριαλένα
Τα χρόνια μου πολλά κι από μένα από τα Μεμέτια κ'απου στην Αγκυρα.
Δυστυχώς οι ένοπλες δυνάμεις είναι σήμερα κάτι περισσότερο απόαναγκαίο κακό. Μακάρι να μην ήταν, όμως οι άνθρωποι αυτοί από τους απλούς οπλίτες μέχρι τους επαγγελματίες πλην σωστούς στρατιωτικούς πρέπει να κατέχουν ξεχωριστές θέσεις στην συνείδησή μας.
Γνώμη μου είναι πως ο ιδανικός χαρακτήρας του στρατου΄θα ήταν ο τύπος ο κεντρο βορειοευρωπαικος, όπου επιτελει περισσότερο κοινωνικό έργο παρά εκφοβισμό του έθνους πέραν των συνόρων του.
Αλλά που!! Ας όψεται η ευαίσθητη γεωγραφικά περιόχή που μας έλαχε να ζούμε. Ευλογημένη και καταραμένη συνάμα.
Με τα τελευταία λόγια κατά κάποιο τρόπο θέλω ευχολογικά να συμφωνήσω με το κουτάβι.

Τα γειτονάκια μας τα Μεμετάκια να δώσω ένα παράδειγμα τον στρατό τους τον έχουν ανεξαιρέτως ιδεολογίας ΟΛΟΙ μέσα στην καρδία τους.
Οι λόγοι είναι περισσότερο ψυχοκοινωνικοί. Για αυτούς είναι η ελπίδα τους η τελευταία που μπορεί να επαναφέρει την πολιτική ισορρόπία αν κάτι αμετάκλητα στραβώσει στον κοινωνικοπολιτικό ιστό τους. Εχει γίνει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν με προσωρινές καταλήψεις εξουσίας, όχι χούντες όπως επιτιμιτικά από το εξωτερικό τις χαρακτήρισαν, και παράδοση ομαλότατα κατόπιν χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
Οχι όπως εμάς που όποτε είχαμε στρατιωτικές εξουσίες δημιουργούσαμε αντιστρατιωτικά απωθημένα και ταξινομούσαμε κάθε στρατιωτικό στοιχείο στις μιερές τάξεις των ακροδεξιών εθνικιστών!!
Ασε που για να αποτινάξουμε ταστρατιωτικά καθεστώτα έπρεπε να γίνουν άλλες τρομερές ανατροπές.
Το Μεταξακικό κατά Μουσολίνι πρότυπο κατέρευσε υπαρξιακά μαζί με τον Αξονα κατά τον Β Παγκ.Πόλεμο ενώ έφερε τον ζόφο του Εμφυλιόυ και η πιό πρόσφατη Χούντα του 67 ΄κατέρευσε σάπια πίά με την προδοσία του Κυπριακού.

Ευχαριστώ που μου δόθηκε η ευκαιρία να εκθέσω κάποιες απόψεις και συγνώμη για το μακροσκελές.

Μαριαλένα αν γιορτάζεις Χρόνια σου πολλά καλή μου αλλά και σε όλους

Marialena είπε...

Σάκη μου σ' ευχαριστώ πολύ για τις ευχές, χαίρομαι που είσαι σε ταξίδι στη γείτονα χώρα και εύχομαι να περνάτε καλά στη καλοκαιρινή Άγκυρα.

Σημαντικοί οι προβληματισμοί σου και δεν θα διαφωνίσω με το σκεπτικό σου για τον χαρακτήρα του στρατεύματος στην ευαίσθητη βαλκανική ζώνη.

Καλή επιστροφή και πολλούς χαιρετισμούς!