Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2006

Στο τίποτα του κόσμου σας...

"ΣΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΑΣ ΔΕ ΧΩΡΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΟ ΜΑΣ"

Image Hosted by ImageShack.us


Αυτό το σύνθημα βρήκα γραμμένο σε μια κολώνα με κίτρινα γράμματα, στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στην Αθήνα. Χθες ξαναγύρισα να το αποτυπώσω, γιατί από τότε που το πρωτοείδα δεν έφυγε από το μυαλό μου!

Χωρίς άλλα σχόλια από μέρους μου, δικό σας...

7 σχόλια:

mario είπε...

ποιος είναι ο κόσμος μας και ποιος ο δικός τους?
χωρίσαμε τους κόσμους μας Μαριαλένα και αναρωτιέμαι... έτσι είναι?
καλημέρες με προβλημάτισες πρωί πρωί:)
φιλιά

Marialena είπε...

Καλημέρα Μαριώ μου! Πράγματι είναι για να προβληματίζεσαι για ποίον ή ποιούς κόσμους μιλάμε διαβάζοντας αυτό το σύνθημα.

Αφορισμοί από ρομαντικούς ή επαναστάτες? ΄Ετσι το είδα εγώ...

φιλιά και από μένα καλή μου, Μ.

αερικο είπε...

Μαριαλενα μου
Θυμαμαι τα νιατα μου..αν γυρισω πισω λοιπον θα πω οτι δυο ειναι οι κοσμοι τουτοι δω. Ο ενας των περιθωριακων-επαναστατων-ρομαντικων (βλεπε αυτοι που δεν θελουν να ζησουν στην αρενα που φτιαξαμε με τις αδικιες, τις καταπατησεις, το ψεμα, το ρουφιανιλικι,του φατον πριν σε φαει, του τρεξε να προλαβεις χρονος δεν υπαρχει πολυς κι αλλα πολλα ομορφα:-Ρ),
κι ο αλλος των συμβιβασμενων με τον τροπο λειτουργιας της κοινωνιας μας.
Ουτε που ηθελα να μπω τοτε στον κοσμο των β' ελεγα θ' ανηκω παντα στην αλλη πλευρα..δεν εγινε..

Marialena είπε...

Δεν γίνεται αερικό μου, δεν γίνεται είτε το θέλουμε είτε όχι! Εμένα μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που διατυπώθηκε το σύνθημα από αυτούς που το συνέλαβαν. Εκεί παραμένω και στο νόημα που μπορεί να έχει.

Τα από πίσω είναι μεγάλη ιστορία...

σε φιλώ, Μ.

Uncle Aris είπε...

Einai ligo palio alla sigoura den xanei thn a3ia tou. Kai anhkei se ekeinh thn kathgoria twn autonohtwn pragmatwn pou 8a 8elame alla e3hsou autonohta mh pragmatopoihshmwn. Sxedon dhladh opws kai ta oneira.

Marialena είπε...

Uncle Aris, welcome στη συντροφιά μας! Το μη-υπαρκτό που όμως υπάρχει μοναχά στη φαντασία μας ή στο υποσυνείδητό μας δηλαδή, αν κατάλαβα καλά. Τέτοιες έννοιες ζουν μόνο στη σφαίρα του μη-ρεαλιστικού γιατί είναι καθαρά θέμα οπτικής. Θαυμάσα όμως την τόλμη των νέων ανθρώπων που άφησαν αυτό το μήνυμα στον τοίχο που το αντίκρυσα. Να σαι καλά, Μαριαλένα

Ανώνυμος είπε...

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχουν δύο κόσμοι κατ'εμε όμως ο κάθε άνθρωπος έχει έναν δικό του κόσμο που τον πλάθει με την φαντασία του. καμια φορα αυτό συμφέρει για να αισθανόμαστε καλύτερα.. πάντα πιστεύουμε οτι εμείς έχουμε κάτι που ο άλλος δεν θα το καταλάβει ποτέ. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι κενός.. απλά έμαθε να ζει με τον δικό του τρόπο.