Τρίτη, Φεβρουαρίου 12, 2008

Καλώς Ήλθα!

Σας χαιρετώ κι από δω. Οφείλω την παρουσία μου εδώ στην Faraona και την Marialena. Αφήνω για πρώτο ποστ ένα απόσπασμα από ένα μικρό διήγημά μου που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό ''ΨΙΧΑΔΙ''.


ΕΙΜΑΙ Ο ΡJF26008626ΖΙ
Δεν άντεξα. Έσπασα με μια δυνατή κίνηση του ενταφιασμένου ψυχισμού μου τα αόρατα δεσμά και εκατέβηκα στο θολό δρόμο. Το βήμα μου ήταν γοργό, σχεδόν αθλητικό, μα νευρικό, τόσο νευρικό και σφικτό που οι κλειδώσεις δεν λειτουργούσαν πια. Μα έτσι αγκυλωμένος προχωρούσα σκουντουφλώντας ενίοτε σε διάφορα μικροεμπόδια, σε μικροεξοχές που είχαν δημιουργηθεί από αστοχία υλικών.

Τα είχα καταφέρει· αφού έκανα την αρχή θα ολοκλήρωνα κιόλας· το δίχως άλλο θα ολοκλήρωνα. Έβαλα τις ψηφιακές παρωπίδες μου οξύνοντας μάλιστα την γωνία ούτως ώστε να μην υπάρχει περίπτωση παρέκκλισης. Ήμουν ο κωδικός ΡJF26008626ΖΙ, άνθρωπος εξ ανθρώπων, αμιγής φυλετικά, χωρίς πρόσμιξη με κλώνους, ανθρωποειδή και μεταλλαγμένα. Είχα δική μου λογική και είχα τη δύναμη και το δικαίωμα ν’ αποφασίζω εγώ για τη ζωή μου. Εκείνο το πρωί είχα αποφασίσει να φτάσω στο τέρμα του δρόμου, να ολοκληρωθώ ως προσωπικότητα, να εδραιωθώ ως νόμιμος και ισότιμος κάτοικος της ενωμένης οικουμένης.

10 σχόλια:

Marialena είπε...

Καλοσώρισες Ωσηέ στη συντροφιά μας! Εύχομαι η παρουσία σου στη σελίδα μας να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρον το ταξίδι της καρδιάς που ακολουθούμε!

ΩΣΗΕ είπε...

Μαριαλενα, καλώς σας βρήκα. Θα περάσουμε καλά, θα τα λέμε, θα τα πίνουμε κάποια βράδυα, θα γελάμε, θα κλαίμε... όλα στο ταξίδι!
Φιλιά

faraona είπε...

Ωσηε μου νασαι καλα !
Πολυ ωραιο κομματι απο το πεζογραφημα σου διαλεξες.
Η αναγεννηση κι η επανακτιση της ανθρωπιας μας η ακομη καλυτερα η ανευρεση του εσωτερου εαυτου μας.
Κι οι δυο μας λοιπον εδω στη ζεστη γωνια της Μαριαλενας,του Σακις,του απ αλλου,της Παναγωτας,του τσοτσος,Της Αννη,του Τακη Τσαντηλα,του mario,του Lockheart,tou(της)Agorafoviagr.
Ευχομαι ναναι καλο το ταξιδι!

panagiota είπε...

Καλώς όρισες Ωσηε.
Ομορφο και ανθρώπινο το γραφτό σου!

Πραγματικά το ταξίδι της αναζήτησης του σκοπού για τον οποίον ήρθαμε σ'αυτόν τον κόσμο είναι πολλές φορές επώδυνο.Είναι μικρές και πολλές φορές μηδαμινές οι αποστάσεις που διανύουμε προσπαθώντας να καταλάβουμε τον εαυτό μας.
Σε προσωπικό επίπεδο διαπίστωσα πως η άκρατη επιθυμία προς απόκτηση μη αναγκαίων υλικών,ο ανταγωνισμός δίχως αιτία,και η αδιαφορία προς τον συνάνθρωπο μας μας βγάζει πάντα εξω από τον"δρόμο".

Σας εύχομαι καλό απόγευμα!

ΩΣΗΕ είπε...

Faraona μου ευχαριστώ. Θα τα λέμε κι απ' το βήμα των ανωνύμων. Αν αρέσει το διήγημα ίσως αναρτήσω και τη συνέχεια. Θα δούμε. Σε φιλώ.



Παναγιώτα μου, καλώς σας βρίσκω. Νομίζω ότι ο εκτροχιασμός είναι χωρίς πισωγύρισμα. Το διήγημα είναι φουτουριστικό, εξ' ου και ο τίτλος. όπως είπα και στη φαραώνα, αν σας αρέσει, αναρτώ και τη συνέχεια. Προς το παρόν καλώς σας ήβρα, σας φιλώ!

faraona είπε...

Θελω και τη συνεχια!

ΩΣΗΕ είπε...

εντάξει, να δούμε αν συνηγορήσουν κι οι υπόλοιποι!

marianaonice είπε...

Ε! λοιπόν ΩΣΗΕ μου σε βρήκα και εδώ. Τι όμορφο σαλόνι είναι αυτό με ποιητική ομορφιά και άποψη ζωής!! Και αγάπη, πολλή αγάπη για κάθε ζωντανό πλάσμα του πλανήτη μας! Μ΄ αρέσει. Θα σας επισκέπτομαι συχνά! Θέλω να μάθω τη συνέχεια. Τα κατάφερες τελικά;; Εδραιώθηκες σαν νόμιμος και ισότιμος κάτοικος της ενωμένης οικουμένης;; Αν ναι μεγάλο το κατόρθωμά σου φίλε μου....
Καλώς σας βρήκα.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Χαιρετώ όλη την όμορφη παρέα και ειδικά τον καλό μας νεοφερμένο φίλο Ωσηε!!, με τον οποίον έχω συναντηθεί με ωραίο τρόπο και αλλού αλλά που να θυμάμαι τώρα?=)
Φυσικα και θέλουμε την συνέχεια στα όμορφα, ακου λέει!!

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ είπε...

Δυναμικη, πληθωρικη, εντυπωσιακη εισοδος!!!!

Καλώς ήρθες!

Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές