Κυριακή, Οκτωβρίου 19, 2008

Καημένε Αθανασόπουλε.....

Προχθές βράδυ.
Κουρασμένος μετά από μιά κουραστική μέρα, και χαλαρωμένος μετά από ένα γεμάτο ποτήρι κρασί, κάνω ζάπινγκ στα τελευταία δελτία ειδήσεων της ημέρας.
Λγο πριν πατήσω το κουμπί off, ακούω:
...."Ο διευθυντής της ΔΕΗ κος Αθανασόπουλος δήλωσε: ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΦΘΗΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ"

Υπήρξε μιά καθυστέρηση μέχρι να συνειδητοποιήσω το νόημα, έτσι στεγνά, μιάς τέτοιας δήλωσης.
Αμέσως μετά μέ έπιασε ένα νευρικό γέλιο, και αμέσως κατόπιν ξεχείλησε από μέσα μου η οργή και το πρόσωπό μου πάγωσε.

Καλά κύριε διευθυντά, για σένα το αυτονόητο για φθηνότερη ενέργεια είναι η στροφή στα πυρηνικά?
Ενδιάμεσα δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ άλλο!!! μα τίποτα!!!
Και καθόμαστε και σε ακούμε ακόμα να πετάς κάθε τόσο τις κοτσάνες σου και να χορέυουμε τον χορό της ακρίβειας κάθε τόσο, των τιμολογίων σου, μόνο και μόνο για να αποδεχθείς τελικά την ανικανότητά σου κάνοντας μιά τέτοια δήλωση που πιστεύω ότι πέρασε σκοπίμως πολύ στα ψιλά....

3 σχόλια:

Marialena είπε...

Να τα τραβήξω τα μαλλιά μου τώρα ή αργότερα με την δήλωση του κυρίου Γενικού της ΔΕΗ? εεεεε?

Δεν κοιτάει καλύτερα που τα λιγνιτικά εργοστάσια της ΔΕΗ είναι ρυπογόνα και η πολιτεία μέσω της αρμόδιας Αρχής έχει συστήσει στη ΔΕΗ να αλλάξει τεχνολογία και εκείνη ποιεί την νήσσαν?

Να στραφούμε στην πυρηνική κύριε Αθανασόπουλε, κανένα πρόβλημα, αλλά άλλο να το λες και άλλο να το κάνεις. Δώστε περιθώριο στους καταναλωτές να στραφούν στις ΑΠΕ και μετά ελάτε να μας ξαναπείτε τέτοιες εξυπνάδες!

Σάκη μου σου στέλνω τους χαιρετισμούς μου!

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Στον Σταυραετό μου έστειλε ο φίλος Ανώνυμος ένα σχόλιο επι του θέματος. Προς αποκατάσταση της αλήθειας σας μεταφέρω
------------------------------
Anonymous Ανώνυμος said...

Epeidi to parakolouthisa to thema, o athanasopoulos eipe polla alla auto gia tin piriniki sigoura den to eipe - Antithetos eipe oti proothoun to lithanthraka dioti exoume perasei sti metalignitiki epoxi kai ta pirinika einai i alli enallaktiki...
1:14 μμ
Blogger Sakis said...

Ανώνυμε
Αν το παρακολούθησες σίγουρα δεν έχω λόγο να το αμφισβητήσω. Η μεσονύκτια περίληψη των ειδήσεων που άκουσα εγώ όμως έδωσε άλλο νόημα σε μία πρόταση, και σίγουρα ήταν σχετρική παραποιήση των όσων είπε.
Ομως δεν μειώνει την αδικαιολόγητη παράληψη του ανδρός, ότι από την μεταλιγνιτική εποχή ο λιθάνθρακας δεν είναι ότι καλύτερο (είναι σαν να περνάς από την εποχή του χαλκού στην εποχή του σιδήρου), αλλά και ότι μέχρι να πάμε στην πυρηνική εποχή (αν ποτέ φθάσουμε πριν καταστραφούμε) υπάρχουν και άλλες-θαμμένες στα συρτάρια μέθοδοι και τρόποι

Marialena είπε...

Καλησπέρα Σάκη μου, πιστεύω πως θα μας δωθεί η ευκαιρία να κάνουμε ανάλογες συζητήσεις από κοντά κάποια στιγμή. Σε φιλώ και εύχομαι να είστε όλοι καλά... Εχεις τις σκέψεις μου και την αγάπη μου!