Τρίτη, Δεκεμβρίου 09, 2008

Η μοναξιά αυτού που "την πάτησε"....




Γειά σε όλους!
Χάθηκα για λίγο (κάτι λιγότερο από δύο μήνες) γιατί έλειπα στο Λίβανο. Αύριο ξαναφεύγω για 4 μήνες στην μακρινή Σομαλία.Δεν σας ξέχασα και μπορώ να πώ ότι μου λείψατε όλοι.

Πάρ΄ όλο που δεν έχω καθόλου χρόνο (σε 5 ημέρες πρέπει να χορτάσω παιδιά και γυναίκα, να ΄δω φίλους , να πλύνω σωβρακοφανέλες για επόμενο ταξίδι, να χορτάσω σουβλάκια, κλπ) κάθομαι και γράφω λόγω του έκτακτου και τρογικού γεγονότος που έλαβε χώρα με τον 15 χρονο.

Προειδοποιώ όμως για τα ακόλουθα :
α)αυτό είναι ένα μπογκ πολυφωνίας όπου σπάνια κανείς διαβάζει αυτά που περιμένει...
β)οι σκέψεις που θα παρατεθούν είναι αποστασιοποιημένες και κατά το δυνατόν ελάχιστο, συναισθηματικές....
γ)δεν εξετάζεται το συμβάν στο επίπεδο του ατόμου, αλλά στο επίπεδο του συνόλου (αίτια, συμβολισμοί, επιπτώσεις,συμπεράσματα, κλπ)
δ)αν υπάρξουν τοποθετήσεις δεν θα έχω την ευκαιρία να τις διαβάσω και να απαντήσω για 4 μήνες (οπότε,...χώστε τα ελεύθερα)
ε)δεν περιμένω να με καταλάβουν ανήλικοι

Στο θέμα τώρα :
Ένας ανήλικος σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό.
Δεν ενδιαφέρει αν προκάλεσε ή όχι.Σκοτώθηκε και αυτό δεν έπρεπε να γίνει.Τελεία.
Ο αστυνομικός φταίει.
Το αφεντικό του αστυνομικού φταίει επίσης.
Το αφεντικό του αστυνομικού περιλαμβάνει όλη την αλυσίδα της ιεραρχίας :ο διευθυντής του που δεν τον είχε αξιολογήσει σωστά και τον άφησε να εκτελεί τα καθήκοντά του, όλοι οι διευθυντές του από όταν μπήκε στο σώμα, ο διευθυντής του διευθυντή του που δεν είχε αξιολογήσει σωστά τον διευθυντή ότι δεν μπορεί να αξιολογεί σωστά, κ.ο.κ.

Η αλυσίδα (χωρίς υπερβολή κατά τη γνώμη μου ) φτάνει σε εμάς τους ίδιους, ακόμα και στους γονείς του παιδιού, που δεν αξιολογήσαμε σωστά την κυβέρνηση και τη ψηφίσαμε.Που βλέπουμε τον κατήφορο και δεν ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΜΕ!
Ίσως οι γονείς του παιδιού να νομίζανε ότι ο κατήφορος έχει κάποιο σημείο, μετά το οποίο θα είναι αναγκαστικό να ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΟΥΝ οι Έλληνες. Οπότε, σίγουροι ότι θα το καταλάβουν όταν έρθει η ώρα για επανάστα, συνέχισαν να υποστηρίζουν τον κατήφορο με την ανοχή τους, με τη ψήφο τους, δεχόμενοι ή αιτούντες ρουσφέτια, απολαμβάνοντας μια νεοελληνική ζωή όπου από τη συμπεριφορά του ταρίφα το πρωί, μέχρι τη φασαρία που κάνει ο γείτονάς σου όταν πέφτεις για ύπνο το βράδυ, ανέχεσαι, ανέχεσαι, ανέχεσαι.
Και αντίστοιχα ( ακριβώς λόγω της σταδιακής αποκτήνωσης που συνεπάγεται η διαρκής ανοχή στον εγκέφαλο )σε ανέχονται, σε ανέχονται, σε ανέχονται.

Την πάτησαν όμως.
Γιατί τώρα ΑΥΤΟΙ είδαν ότι η ώρα της επανάστας έχει ήδη φτάσει εδώ και χρόνια. Το είδαν γιατί έγινε αύτό που δεν πιστεύαν ποτέ ότι θα γινόταν.Το παιδί τους χάθηκε μέρα, μέσα στο κέντρο της Αθήνας, από όργανο της τάξης.ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ!
Αυτοί που μελετούσαν πως θα πετύχουν αναβολή για το παιδάκι τους σε λίγα χρόνια που θα γινόταν φαντάρος για να μην ταλαιπωρηθεί το παιδί και μην κινδυνέψει στα σύνορα, το χάσαν μέσα στους δρόμους της πρωτεύουσας που διασκέδαζε με τους φίλους του!

Αλλά τώρα τρελένονται, γιατί τώρα που αυτοί ΞΕΡΟΥΝ, εμείς εξακολουθούμε να μην ξέρουμε, γιατί το δικό μας παιδάκι συνεχίζει να διασκεδάζει με τα φιλαράκια.
Τώρα, για αυτούς τους γονείς, όλοι εμείς από συνάδερφοι στην πρεμούρα στο ρουσφέτι, στην ανοχή, στην απάτη, στην πανεθνική και σιωπηρή συνομοσία ενάντια στις σάρκες του έθνους, γίναμε ξαφνικά οι κοιμισμένοι, τα πρόβατα, οι ανεκτικοί.



Γιατί δεν παίρνουμε τα όπλα να πάμε στη βουλή? Γιατί δεν υποβάλλουμε 10.000.000 υπογραφές για εκλογές?Γιατί δεν λιντσάρουμε 300 βουλευτές και 10 άδες δημάρχους και νομάρχες? Γιατί δεν ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ???? Ποιότητα στο σκατοτάριφο που μας ληστεύει και μας κλέβει?Ποιότητα στον μπάτσο που τον πληρώνουμε επειδή βρήκε μέσο να μπεί στο σώμα και μιλάει στη γυναίκα μας σαν να ήταν πόρνη στη Συγγρού? Ποιότητα στο δημόσιο υπάλληλο που μας κακομεταχειρίζεται? Ποιότητα στον γιατρό και τον νοσηλευτή?Ποιότητα στον Δήμαρχο και τον ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΑΣ?????



Αναρωτιούνται οι γονείς του 15 χρονου ΓΙΑΤΙΙΙΙΙ???



ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ. ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΛΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΛΗΤΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙ ΑΠΟ ΓΗΡΑΤΕΙΑ.



Αυτή δεν είναι η απάντηση ρε μαλάκες? Ειλικρινά τώρα.




Αυτό το παιδί δεν είναι ήρωας σε καμία περίπτωση. Δεν αγωνίστηκε συνειδητά για κάτι, ούτε γνώριζε τον κίνδυνο. Πήγε ανυποψίαστο!


Η περίπτωσή του, δεν περιέχει κανένα στοιχείο που αντιστοιχεί σε ΗΡΩΑ.


Αντιθέτως, περιέχει όλα τα στοιχεία που συνθέτουν ένα...ΘΥΜΑ.


Ένα αθώο θύμα.


Δεν πρέπει να γράφουμε διθυράμβους για το παιδί γιατί σημαίνει ότι δεν καταλάβαμε τίποτα!


ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΗΡΩΑ. ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΑΙΘΑΝΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΗΡΩΑΣ.

2 σχόλια:

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Νικολό
Καλώς ήλθες έστω και για λίγο.
Ελπίζω να αξίζουν τα ταξίδια. Γιά ότι και να γίνονται, ΄μαζαψε φίλε εμπειρίες ζωής.
Επί του προκειμένου.
Κυνικός αλλά π΄ρπει να τα βλέπουμε έτσι.
Συμφωνώ ότι το παιδάκι πήγε και δεν κατάλαβε ποτέ γιατί.
Το ζήτημα είναι εμείς πουτ μένουμε πίσω τί καταλάβαμε.
Οπωε ωέγραψα και αλλού.
πού ήταν οι γονείς και οι ενήλικοι την άλλη μέρα?
Αυτοί /εμείς δηλ οι υπόλοιποι συνειδητοποιημένοι έπρεπε να βγούμε στους δρόμους και τους δείξουμε έστω και καθυστερημένα οτι ΔΕΝ πάει άλλο αυτο το αίσχος στα πάντα!!
ΤΕΡΜΑ από εδώ και στο εξής και έχοντας στο μυαλο μας τον Μαυρο Δεκέμβρη του 2008 π΄ρπει να αναπτύξουμε ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΑΝΟΧΕΣ και να υπάρχει ΕΝΕΡΓΗ αντίδραση από όλους προς οποιαδήποτε κυβέρνηση προσπαθεί να εναντιωθή στα στοιχειώδη ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ αυτών των ΘΕΣΜΩΝ που ΚΥΝΙΚΑ ανέφερες.
ΚΑΘΑΡΣΗ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ. ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. ΣΩΣΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ, ....

Εχουμε πιάσει πάτο όλοι μα όλοι!! Δεν αλλάζουμε απο τη μιά μέρα στην άλλη. Τουλάχιστον ας ξεκινήσουμε κάνοντας μιά προσπάθεια να σηκωθούμε. Και μετά βλπεπουμε.... Ο Θεός να μας βοηθήσει...

Marialena είπε...

Μας έλειψες Νικολό φίλε μας! Αν έχεις σύνδεση ίντερνετ στη Σομαλία, εκεί που θα μένετε, δίνε μας το στίγμα σου γιατί η πραγματικότητά σου εκεί θα είναι πολύ διαφορετική από της Ελλάδας.

Καλή δύναμη και με το καλό να επιστρέψες γερός και όρθιος. Να σαι καλά!