Παρασκευή, Μαρτίου 17, 2006

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΕΛΩΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Θέμα : Να βρούμε την παιχνιδιάρα μας καρδιά.


Το γέλιο είναι υγεία, το γέλιο είναι χαρά, το γέλιο είναι συντροφικότητα. Όμως έχουμε ξεχάσει ότι οι πιο πολλές έρευνες και οι δηλώσεις των ερευνητών δεν είναι τίποτα άλλο από μια επιβεβαίωση όλων των παραμυθιών, των ιστοριών, των αστείων που μας έλεγαν αιώνες τώρα οι γιαγιάδες μας, οι παππούδες μας, οι γονείς μας και ολόκληρη η λαϊκή σοφία της χώρας μας. Και δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε τέτοια παράδοση. Συναντούμε συνέχεια παρόμοια παραδείγματα όταν μελετούμε τις παραδόσεις και των άλλων λαών.

Το γέλιο είναι απλό, τόσο, που συχνά πέφτει θύμα της απλότητάς του. Το προσπερνάμε για να ενδιαφερθούμε για πράγματα που ονομάζονται «σοβαρά», «σημαντικά», «επιστημονικά».

Το πρόγραμμα της γελωτοθεραπείας, είναι πλούσιο και μελετημένο. Εδώ και πολλά χρόνια, ερευνήσαμε κείμενα που κυκλοφορούν διεθνώς, γραμμένα από εμπνευσμένους δασκάλους του γέλιου. Άλλοι απ΄ αυτούς είναι γιατροί, άλλοι καθηγητές πανεπιστημίου, άλλοι ερευνητές κι άλλοι σοφοί που έζησαν στο βάθος των αιώνων. Όμως η βάση μας είναι η μέθοδος του Καθηγητή Κώστα Φωτεινού.









Διεύθυνση ομάδας: Φωτεινού Κισατζεκιάν Χρυσάνθη
Χατζηκοκόλη Σόφη
Δεσαλέρμου Ντίνα
Δεσαλέρμος Πέτρος




σ.σ. Το επόμενο σεμινάριο Γελωτοθεραπείας στο Καφέ Σχολειό θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου 2006, από τις 11 - 5 μμ. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 210-8661553 (κα Σόφη Χατζηκοκόλη). Προλαβαίνετε να το παρακολουθήσετε!

1 σχόλιο:

Μαύρος Γάτος είπε...

Μαριαλένα καλά γέλια!!!!!!!
Ρίξε κανένα γέλιο (παραγγελιά) και για μένα, αν μπορείς....

Σ;)))))))))))))))))))))))))))))))))
(χαμόγελο είναι αυτό, μην το μπερδεύετε με το γέλιο!)