Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2006

Η Ιστορία ενός Κλόουν

Image Hosted by ImageShack.us

Ονομάζεται Χρυσάνθη και είναι 72 ετών. Είναι μια γυναίκα που μεγάλωσε δύο παιδιά, παντρεύτηκε έναν άνδρα αρκετά μεγαλύτερό της και τώρα είναι χήρα και ζει κάπου στην πολύβουη Αθήνα.

Στο πατρικό της ο πατέρας της ήταν εκείνος που έκανε τα παιδιά του να αγαπήσουν το γέλιο και τη χαρά. Στη ζωή της δούλεψε, αντιμετώπισε καταστάσεις και τώρα πια μεγαλώνοντας έχει και τα δικά της προβλήματα υγείας να την δυσκολεύουν.

Όμως, η χαρά και η έμφυτη παιχνιδιάρα καρδιά, που από παιδί κουβαλά ποτέ δεν την έχει εγκαταλείψει, ούτε και στις δύσκολες ώρες. Πριν από λίγες μέρες μου ανακοίνωσε τα ευχάριστα: Θα έκανε πραγματικότητα το όνειρό της να γίνει κλόουν!

Τη Τετάρτη λοιπόν θα πήγαινε για πρώτη φορά στο σύλλογο παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες "Φλόγα" να δώσει μια παράσταση για τα παιδιά του συλλόγου. Ήταν ανήσυχη για το αποτέλεσμα, αν θα άρεσε στα παιδιά...!

Οι φίλες της έφτιαξαν μια στολή γεμάτη χρώματα και σχέδια και έναν μεγάλο πράσινο φιόγκο που ταιριάζει με τα υπέροχα μάτια της! Μια γνωστή μου παλιότερα μου είχε μιλήσει για αυτόν τον σύλλογο και για τα παιδιά εκεί και την ψυχολογία που έχουν και τώρα με την Χρυσάνθη ανακάλεσα αυτές τις εντυπώσεις. Παιδιά που περνούν τη δική τους δοκιμασία για να κερδίσουν το δικαίωμα στη ζωή, μα πάνω απ' όλα ΠΑΙΔΙΑ!!!

Γνωρίζοντας τη φίλη μου ξέρω πως βρήκε τον τρόπο να επικοινωνήσει με αυτές τις αγνές ψυχούλες παίζοντας και διασκεδάζοντάς τα. Θέλω να πιστεύω πως ένα κομμάτι αυτής της επαφής έφτασε και μέχρι τον Θεό τον ίδιο γιατί η Χρυσάνθη έχει μια καρδιά γεμάτη αγάπη για όλους! Είμαι συγκινημένη που έκανε το όνειρό της πραγματικότητα στα 72 της χρόνια και θα συνεχίσει με όλες της δυνάμεις να προσφέρει χαρά στα παιδιά!

Χρυσάνθη μου να σαι καλά, τίποτα άλλο!

3 σχόλια:

Λαμπρούκος είπε...

Να κρύβαμε όλοι μια Χρυσάνθη μέσα μας. Πόσο πιο καλός θα ήταν ο κόσμος...

Rodia είπε...

Χμμ.. έχω μέλλον λοιπόν.. στα 72 μου θα κάνω πράξη το όνειρό μου!

..να γίνω κλόουν ήθελα από παιδί.. να κάνω τους άλλους να γελούν.. αλλά, μ' έφαγε η σοβαροφάνεια -σοβαρή επαγγελματίας γαρ. Καιρός να ανακρούσω πρύμνα.. έχω ήδη ξεκινήσει..

Ωραίο ποστ Μαριαλένα:-))

(Μπράβο στη Χρυσάνθη!)

Rodia είπε...

Λαμπρούκο, συνυποψήφιε, νομίζω ότι κρύβεις κι εσύ μια Χρυσάνθ.. επ! ένα κλόουν μέσα σου:-))