Πέμπτη, Μαρτίου 16, 2006

ΤΟ ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ


Μετά απο ένα υπέροχο πληρέστατο γεύμα ή δείπνο, αναζητείται ένα ελαφρύ, λεπτής γεύσης, επιδόρπιο. Το στομάχι είναι απασχολημένο να χωνεύει τα διάφορα εδέσματα που του παραχωρήθηκαν πλουσιοπάροχα, χωρίς καμμιά τσιγγουνιά, η γεύση όμως, ταλαιπωρημένη αρκετά -αν και πλήρως ικανοποιημένη απο την ποικιλλία των ερεθισμάτων- αναζητά την ξεκούραση μέσα απο την απόλαυση ενός ελαφρού επιδορπίου.

Οπως ακριβώς ο χορτασμένος απο ζωή και έρωτα άνθρωπος, χορτασμένος απο πράγματα που συνέβησαν στην ώρα τους, χωρίς απωθημένα, ανεκπλήρωτους πόθους και ενοχές, αναζητά έναν ήρεμο έρωτα, μια τρυφερή αγάπη τελευταία που, με το χάδι της, θα τον οδηγήσει με ευαισθησία προς την τελική ευθεία του μαραθωνίου της ζωής.

Ενα χάδι αναζητά ο άνθρωπος στα στερνά του, ο άνθρωπος που έχει γευτεί κι έχει χορτάσει απο πόθο, πάθος, συναίσθημα. Είναι τόσο γεμάτος, οι ίνες του σώματός του έχουν να διηγηθούν απο μια ξεχωριστή ιστορία καθεμιά τους, το δέρμα του λάμπει απο ενέργεια και παραμένει απαλό αν κι έχει χάσει την ικμάδα του, το βλέμμα σπινθηρίζει ονειροπολώντας χωρίς καθόλου μελαγχολία όμως, οι κινήσεις του σώματός του είναι αβίαστες με μια λανθάνουσα νωχέλεια και απόλυτα σίγουρες για τον προορισμό του, η οσμή που αναδύεται είναι λεπτή και ευχάριστη -μια «μωρουδίλα» παλλιγγενεσίας.

Μια καλή κουβέντα, ένα βλέμμα επιδοκιμασίας, ένα τρυφερό χτύπημα στην πλάτη, ένα χάδι... Το χάδι αυτό το αναζητά σε οποιοδήποτε επίπεδο, τόσο λεκτικό, οπτικό, όσο και σωματικό, ως επιβράβευση της αντοχής και της γενναιόδωρης προσφοράς του προς τη ζωή.


_____________________________
Η φωτογραφία είναι το Σέλας, 1978

6 σχόλια:

Μαύρος Γάτος είπε...

Τα μάτια μου κλείνουν, δεν μπορώ να το διαβάσω, αλλα΄και μόνο η φωτογραφία, καλλή μου Μαρίνα, είναι το καλύτερο επιδόρπιο, για έναν καλό ύπνο!

Σ'ευχαριστώ τόσο πολύ...

Σ;)))))))))))))))

raffinata είπε...

ΑΥΤΟ ΝΑΙ!!! ένα χάδι, στην πλάτη, στα μαλλιά, στο μάγουλο, στην ψυχή...
καλημέρα καλύτερη μέρα :)))))))))

Alpha είπε...

δεν ξέρω αν φτάνει
δεν ξέρω αν τελειώνει ποτέ

αλλά και πάλι-εγώ είμαι άντρας. δεν έχω τη δική σας δύναμη.

(αχ αυτό το σέλας!!!)

Marialena είπε...

Μια αγκαλιά να χωθώ, να νιώσω τη ζεστασιά και το χάδι, μια αγκαλιά τρυφερή σαν της μάνας στο παιδί μα και ερωτική που ακούς τον χτύπο της καρδιάς του συντρόφου σου...
Αχ βρε Ροδιά άγγιξες τα πιο σημαντικά, να σαι καλά! Καλημέρα, Μ.

Λαμπρούκος είπε...

Γεια σας αλητοπαρέα. Μη μου ψυχοπαλκώνεστε. Λοιπόν θα ήθελα ένα χτύπημα στην λπάτη σήμερα, γιατί χθές έφαγα αυτό το σπλινάντεο και δε μπορώ να ρευτώ...

Marialena είπε...

@ Λαμπρούκος: ε τότε...σκύψε ευλογημένε! ;-}}} M.