Παρασκευή, Ιανουαρίου 11, 2008

ATHENS VIDEO ART FESTIVAL 08 - Κάλεσμα για Συμμετοχή


Αθήνα, 11-12-13 Απριλίου 2008
Στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100 - Γκάζι


Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών "Athens Video Art Festival", καλεί για άλλη μια χρονιά τους λάτρεις της δημιουργίας, να πειραματιστούν, να εκφραστούν και να δηλώσουν συμμετοχή στο "Athens Video Art Festival 08" .

Το Athens Video Art Festival, είναι ένα διεθνές φεστιβάλ αφιερωμένο στις ψηφιακές τέχνες και πολιτισμό και τις νέες τεχνολογίες, και το επίσημο φεστιβάλ video art της Ελλάδος.

Σκοπός του είναι η προβολή του ψηφιακού πολιτισμού και η προώθηση αυτής της σύγχρονης και ιδιαίτερα ζωντανής μορφή έκφρασης, δίνοντας στους καλλιτέχνες επιπρόσθετα κίνητρα για δημιουργία και την ευκαιρία να εκφραστούν χρησιμοποιώντας όλα τα οπτικοακουστικά μέσα προβάλλοντας τα έργα τους στο παρευρισκόμενο κοινό.

Μέσα από τις τρεις πολύ επιτυχημένες προηγούμενες διοργανώσεις του και με το κάλεσμα για συμμετοχή ήδη να εξαπλώνεται διεθνώς, το φεστιβάλ ετοιμάζεται φέτος για την τέταρτη και πιο δυναμική μέχρι τώρα διοργάνωση του.

Το Athens Video Art Festival 08 θα λάβει χώρα στις 11-12-13 Απριλίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Οι καλλιτέχνες καλούνται να συμμετάσχουν με έργα, και να δηλώσουν συμμετοχή στις εξής κατηγορίες: video art, video installations, performance art, web art και κατασκευές.

Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Δεν υπάρχει θεματικός περιορισμός. Στην περίπτωση της συμμετοχής στην κατηγορία video art, η μέγιστη επιτρεπόμενη διάρκεια του έργου είναι τα 15 λεπτά. Το video πρέπει να υποβληθεί σε μορφή DVD (PAL) ή mini dv. Οι καλλιτέχνες έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν με περισσότερα από ένα έργα εφόσον αυτά δεν ξεπερνούν τα τέσσερα. Ξεχωριστή φόρμα συμμετοχής πρέπει να συμπληρωθεί για το κάθε έργο.

Ως τελική προθεσμία παράδοσης συμμετοχών ορίζεται η 31η Ιανουαρίου 2008.

Το κάλεσμα για συμμετοχή είναι ανοικτό σε δημιουργούς απο όλη την Ελλάδα καθώς και το εξωτερικό.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες για δήλωση συμμετοχής μπορούν να βρεθούν στο www.athensvideoartfestival.gr .


Προθεσμία παράδοσης συμμετοχών: 31 Ιανουαρίου 2008



Με εκτίμηση,

Ηλίας Χατζηχριστοδούλου

Multitrab Productions

Athens Video Art Festival

http://www.athensvideoartfestival.gr/

ilias@athensvideoartfestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: