Παρασκευή, Ιανουαρίου 04, 2008

ΟΛΑ τα περιμένω και να δούμε!! τι από ΟΛΑ

Πέμπτη, Σεπτέμβριος 13, 2007


Τέλος Αυγούστου και μπαίνω στην Ελλάδα από τον Εβρο. Λίγες μέρες πριν έχουν αρχίσει τα προεόρτια της μεγάλης πύρινης καταστροφής που θα ερχόταν.

Λίγα χιλιόμετρα πριν το ποτάμι, και αμφοτερόπλευρα της κοίτης οι πανέμορφες πεδιάδες με τα ηλιοτρόπια, άλλοτε πανέμορφα κίτρινα με την μάυρη βούλα τους στο κέντρο να γέρνουν και να χαιρετάνε τον Μεσογειακό ήλιο, τώρα καφέ καμμένα και αυτά από την ξηρασία με το κεφαλάκι τους έτοιμο να πέσει μαραζωμένο!! Καταστροφή μεγάλη!! Περνάω με αυτοκίνητο συχνά τα τελευταία χρόνια το ποτάμι και δεν έχω ξαναδεί τέτοια εκτεταμένη καταστροφή στα ηλιοτρόπια. Ακόμα μετά σχεδόν από ένα μήνα και μετά τις πυρκαγιές που μας έφαγαν τη γή μας( και τον τόπο μου ειδικότερα την Νότια Εύβοια), δεν μπορώ να ξεχάσω την εικόνα αυτή κάτω από τον καυτό ήλιο του καλοκαιριού.

Κόποι που πήγαν χαμένοι, σοδειές που δεν θα καταναλωθούν και θα επηρεάσουν όλους. Γιατί κακά τα ψέμματα εμείς οι καλοπερασάκηδες του κουκουλιού μας στην πόλη δεν πρόκειται να μείνουμε απ'έξω. Με πρώτη και καλύτερη την ακρίβεια, γιατί είναι κανόνας!. Είδος που έχει έλλειψη και παρουσιάζει ζήτηση ανεβαίνει κατακόρυφα.
Ηλιέλαιο, Λάδι ελιάς, οπωροφόρα, αμπέλια και κρασί, περιβολίσια, όλα αυτά που χάθηκαν και μέχρι να ξαναγεννηθούν, αν γίνει ποτέ αυτό ,είναι μερικά από τα είδη που θα μας επηρεάσουν πολύ άμεσα!!
Και δεν σώζεται η κατάσταση με το να αποζημιώνεις τους πυρόπληκτους. Αυτό είναι σταγόνα στον ωκεανό.
Το ζήτημα είναι αυτοί οι άνθρωποι να μείνουν ακεί που βρίσκονταν χρόνια τώρα που με τον κόπο τους μας τροφοδοτούσαν μήν πεινάζουμε οι καλοζωισμένοι.
Το ζήτημα είναι μην ερημωθούν οι κάμποι και τα βουνά!! Μη γίνουνε γήπεδα με γκαζόν για γκόλφ!! Ναι για γκολφ, εκεί στην γή της Επαγγελίας στον κάμπο της Μεσσηνίας και του Καιάφα.
(ολα τα περιμένω!! ΟΛΑ !!)

Ετικέτες

posted by Sakis at 4:51 μμ

4 σχόλια:

τσότσος είπε...

Καλησπέρα φίλε, τί κάνεις, τί κάνει ο πατέρας σου; Εύχομαι το καλύτερο!
"Θολές" φάτσες τοπικών αρχόντων στα πυρόπληκτα μέρη ονειρεύονται "αμερικάνικα" ξενοδοχεία και γηπεδάρες γκολφ στις απέραντες ακρογιαλιές της Ηλείας...Ποιος θα τους σταματήσει;
Η Άννη, η γυναίκα μου, πήγε και φωτογράφησε προ καιρού εκεί (έβαλε μερικές φωτογραφίες στο blog). Οι άνθρωποι είναι απελπισμένοι. Δες και το blog Μάκιστος, έχει σχετικές πληροφορίες.

Marialena είπε...

... να προσθέσω σε αυτά τα πολύ καίρια που θέσατε Σάκη και Τσότσο, ότι ολόκληρη κινητοποιήση έχει κάνει και ο Χρήστος ο Απ' Αλλού, που είναι κάτοικος της Ηλείας και είναι μέλος της συντροφιάς μας.

panagiota είπε...

Ηδη ξεκίνησαν τα γήπεδα για γκολφ όπως και άλλα τουριστικά τινά και μας το γνωστοποίησε η Μαριαλένα στο τελευταίο της ποστ.
Εμεις τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε εκτός από το να βάλουμε μια υπογραφή?
Πως αλλιώς θα μπορούσαμε ενεργά να συμβάλλουμε ώστε να ξαναγίνουν όλα όπως ήταν??????
Γιατί μόνο με λόγια τίποτα δεν γίνεται.....

@@ Σάκη,εύχομαι κι εγώ από καρδιάς περαστικά στον πατέρα σου.

Athanassios Ghikas ready to fly like an Eagle είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές παιδιά
Τον σταθεροποιήσαμε και για άλλη μιά φορά φάινεται ότι το καντηλάκι του βαστάει ακόμα.

Τσοτσο Μαριαλένα
θα ρίξω μιά ματιά. σας ευχαριστώ!