Σάββατο, Δεκεμβρίου 01, 2007

Kατάθλιψη . . .


Ένα μέρος σκοτεινό . . .
Ένας ανεξερεύνητος βυθός . . .
Λίγο πολύ όλοι έχουν πάει εκεί, δεν έχει σημασία ο λόγος, η αιτία το ότι επισκέφθηκες αυτό το μέρος λέει πολλά. Το έχω επισκεφτεί και εγώ φυσικά αυτό το μέρος, άγγιξα τα όρια μου έφτασα στον ψυχικό μου βυθό εκεί που ο νους δεν μπορεί να διακρίνει τίποτα.Αυτό που έχω να πω, είναι ότι είχε πολλά θετικά η βύθιση αυτή. Έφτασα στο βυθό με αποτέλεσμα να γνωρίζω πλέον πόσο βάθος έχει ο ωκεανός μου ώστε να μην ξαναπάω εκεί , και αν τύχει να ξαναπάω ξέρω ποια το δρόμο για την επιφάνεια, είναι δύσκολος αλλά τον έχω περπατήσει, είναι τραχύς ανηφορικός αλλά διδακτικός.Στην κατάθλιψη ο εγκέφαλος νοητικά δεν μπορείς να κάνει διακρίσεις: Το σωστό – λάθος , ή ζωή – θάνατος, όλες οι μορφές αντίθετου δυαδισμού πλέον εφάπτονται με αποτέλεσμα να μην έχει την κρίση να διακρίνει. Ο νους σου θεωρεί φυσιολογικό να πάει στον θάνατο σαν να πηγαίνει σε διπλανό δωμάτιο του σπιτιού σου. Ο νους είναι τόσο βυθισμένος που οι νοητικοί μηχανισμοί έχουν παραδοθεί στην ουσία το μυαλό ζει μια εναλλακτική μορφή εφιαλτικής πραγματικότητας. Η κατάθλιψη οφείλεται για το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών , συν τοις άλλοις υπάρχει κίνδυνος να κάψει τον εσώτερο εαυτό σου και να σου αφήσει εσωτερικά σημάδια. Υπάρχουν ακόμη τομείς που την τρέφουν όπως είναι η μοναξιά και οι εξαρτήσεις. Να φτάσεις στο βυθό και συνειδησιακά να αναδυθείς είναι καλό , αν φτάσεις όμως εκεί και αφεθείς δεν ξέρεις που θα καταλήξεις.Η κατάθλιψη είναι μέσα στην ζωή είναι ένα μέρος που μπορεί να βρεθείς εκεί , να σε πάει μια κατάσταση εκεί , ένας άνθρωπος , ακόμα και ο ίδιος σου ο εαυτός. Φρόντισε να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις το σκοτεινό αυτό μέρος. Σαφώς , δεν μπορείς να σβήσεις η να κρύψεις το σκοτάδι , την στιγμή όμως που ανάψεις φώς το κερδίζεις, αυτός είναι ο στόχος! Η νίκη! Αν την αποφύγεις θα σε τραβήξει και πάλι, μην φύγεις από την μάχη με κατεβασμένο το κεφάλι, μπορείς να κερδίσεις αρκεί να το θελήσεις. Παρατήρησε ποια αιτία σε έφτασε εκεί , και φρόντισε να μην ξανάχεις σχέση μαζί της.''Μην αναζητήσεις φάρμακα(εκτός αν το πρόβλημα είναι βιολογικό) Το φάρμακο βρίσκεται μέσα σου! Να θυμάσαι αν σε τραβήξει κάποιος στην επιφάνεια και αφεθείς σε αυτή την εξάρτηση την επόμενη φορά μπορεί να μην έχεις βοήθεια. Ο δρόμος προς την κορυφή , ο εσωτερικός πόλεμος είναι μία μάχη μοναχική.''''Ο ψυχολογικός σου κόσμος είναι σαν ένα πανέμορφο δάσος εύκολα μπορεί να φυτέψεις πανέμορφα φυτά εύκολα όμως μπορείς με μία σπίθα να γίνουν όλα στάχτη.''''Η καλύτερη περίοδος ειρήνης είναι η προετοιμασία για πόλεμο.''
''Η κατάθλιψη είναι σαν την νύχτα, ο ήλιος είναι ζήτημα χρόνου να βγει αρκεί να το πιστέψεις και τότε θα αντικρίσεις τις πρώτες ακτίνες.''''Για να έφτασες στον βυθό σίγουρα ξεκίνησες από την επιφάνεια , άρα τον δρόμο τον ξέρεις, η μόνη διαφορά είναι η κλίση, ξεκίνα! Ήρθε η ώρα για το ταξίδι προς την επιφάνεια.''
''Όπου σκοτάδι , άναψε φώς ακόμα και ένα κερί μπορεί να κάνει την διαφορά. Πρόσεξε σε ένα τεράστιο σκοτεινό μέρος, ένα κερί μπορεί να κάνει την διαφορά , άρα μόνο ακατόρθωτο δεν είναι, η λύση υπάρχει μέσα σου αρκεί να την ανακαλύψεις και να την ενεργοποιήσεις.''


''Στην κατάθλιψη είσαι ένα σώμα κεριού μέσα στο σκοτάδι σβησμένο, άναψε και πάλι το φιτίλι,η φλόγα βρίσκεται μέσα σου ''

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

".. Η κατάθλιψη οφείλεται για το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοκτονιών ..."

ΕΠΟΜΕΝΩΣ

Αν μπορούσαμε να αγαπήσουμε πραγματικά τον εαυτό μας, όπως είναι, ίσως να μην χρειάζεται τίποτα αλλά αν πιάσουμε πάτο θεωρώ ότι δεν πρέπει να αποκλείουμε ούτε τα φάρμακα, με παρακολούθηση ειδικού.

scorpios είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ.ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ,ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ,ΘΕΛΕΙ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ,ΚΑΙ ΜΟΝΟ..ΟΤΑΝ ΒΓΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ,ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΕ ΑΛΛΟ ΜΑΤΙ ΤΗ ΖΩΗ.ΦΙΛΙΑ.

Marialena είπε...

Καλοσώρισες στη συντροφιά μας αγαπητέ μου Lockheart. Είναι χαρά μας να είσαι και εσύ μέλος των Ανωνύμων Μελαγχολικών και να στολίζεις με τα ψιθυρίσματά σου τη σελίδα μας.

Καλή συνέχεια, Μαριαλένα

panagiota είπε...

Καλώς ήρθες αγαπητό μου παιδί και συμμερίζομαι απόλυτα αυτά που κατέθεσες απο ψυχή.

@@:Αγαπητέ ανώνυμε να μην διστάζεις ποτέ στους Α.Μ.να βάζεις το όνομα σου.Δεν κάνουμε αντιπαραθέσεις με τα πιστεύω των άλλων και σεβόμαστε την άποψη του καθενός.
Σίγουρα κάτι παραπάνω θα ξέρεις όταν μιλάς "για πάτο"και ιατρική υποστήριξη,με ανθρωπιά και σεβασμό θα ακούσουμε ο,τι κι αν έχεις να μας πεις.

@@:Το ίδιο θα έλεγα και για τον καλό μας σκορπιό.

Καλό σ/κ σε όλους!!!!

LOCKHEART είπε...

@ANΩΝΥΜΟΣ = Καλημέρα καλή βδομάδα :)Πολύ σωστά η αγάπη προς τον εαυτο μας και η συνηδειτοποιηση ειναι η αρχή όλων ..

@SCORPIOS = Καλημέρα και καλό μήνα και σε σένα σαφώς βλέπεις την ζωή με άλλο μάτι και αυτη η δοκιμασία μας δίνει δύναμη :)

@ΜΑΡΙΑΛΕΝΑ = Καλημέρα Μαριαλένα καλό μήνα σας ευχαριστώ για την πρόσκληση και χαίρομαι που ειμαι και εγω μέρος των μελών ...θα προσπαθήσω να βοηθώ όσο μπορώ :)..πολλά φιλια:)

@Παναγιώτα = Να είσαι καλα :) Καλό μήνα και εύχομαι ότι καλύτερο σε αυτό το bloggaki :) :)